SKROMNI FRANJO NA KOLJENIMA / Papa ljubio noge maloljetnicima u kaznenom zatvoru

Image
Foto: AP

"Dao sam vam primjer kako se treba ponašati, jer onaj koji je na najvišem položaju mora biti drugima u službi", poručio je papa Franjo maloljetnicima u kaznenom maloljetničkom zatvoru gdje je održao obred pranja nogu Velikog četvrtka.

28.3.2013.
21:29
AP
VOYO logo

Skromni Papa na koljenima. Uz osmijeh na licu Franjo je oprao i poljubio noge 12 maloljetnika u kaznenom zatvoru Casal del Marmo na periferiji Rima.

Mladi prijestupnici kojima je Papa oprao noge, različitih su nacionalnosti i vjeroispovjesti, a među njima su bile i dvije djevojke. Jedna Talijanka katolkinja, a druga Srpkinja rođena u Rimu muslimanske vjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je tradicionalnom obredu na Veliki četvrtak koji na spomen Posljednje večere promiče poniznost. No obred nije sam sebi svrhom poručio je Franjo nakon mise.

"Dao sam vam primjer kako se treba ponašati, jer onaj koji je na najvišem položaju mora biti drugima u službi. To je simbol koji znači da sam Vam u službi. Naravno ne treba svaki dan jedan drugome prati noge, već biti jedan drugome na pomoći i to činiti sa srcem", poručio je Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo